בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
כל הדייאט הזה  

כל הדייאט הזה

 
 
תרבות נענע

זהורית שייחי, תזונאית קלינית, מסבירה למה אוכל דייאט בכלל לא טוב בשבילנו

 
 
 
 
 
 
 
 
 
לא כל עוגיה ללא סוכר היא דייאט (Photos.com)
 לא כל עוגיה ללא סוכר היא דייאט (Photos.com)   
מי לא אוהב לקנות מוצרי דייאט ? יש לנו במקרר חלב דל שומן, גבינה צהובה לייט, שלושה סוגים של משקאות דייאט, שניצל מופחת קלוריות, מרגרינה ללא כולסטרול והיד עוד נטויה. אבל מי אמר שכל הדייאט הזה באמת טוב בשבילנו ?

זהורית שייחי, תזונאית קלינית מסבירה:

מבחינת ההגדרה של משרד הבריאות, משקה "דל קלוריות" הוא כל משקה שמכיל לא יותר מעשרים קלוריות למאה גרם מוצר. בכל הקשור במזון מוצר "דל שומן" מתייחס לכל סוג מזון המכיל לא יותר משני גרם שומן למאה גרם מזון. בכל הקשור למזונות "לייט", ההגדרה מחייבת את המוצר הדיאטטי להכיל שני שליש קלוריות מהמוצר המקורי.

כאן למעשה קבור הכלב. בואו ניקח לדוגמא עוגה ביתית הנמכרת במרכולים ומגדרת "לייט". אמנם הערך הקלורי של פרוסת עוגה מקורית הינו 300 קלוריות אך ערכה של פרוסת עוגה "לייט" יכול להגיע ל 150 קלוריות (חצי ארוחה!). לתרבות ה"לייט" יש גם השפעה פסיכולוגית לא מבוטלת: בגלל שאנחנו קונים מזונות דלי קלוריות אנחנו כביכול מקבלים לגיטימציה לאכול יותר מאותו המוצר, מה שלעיתים עלול לגרום לנו לצרוך יותר קלוריות מבדרך כלל.

הסוד הוא לבדוק את תוויות המזון, לבחור את האוכל שאנחנו אוכלים בקפידה והכי חשוב, להיות אופטימיים.
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by