בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
רק מרק 

רק מרק

 
 
תרבות נענע

משה שגב, שף הבית של מומחים עם סגנון, מבשל מרק עוף במיוחד לחורף

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
מרק עוף ניכן בתכונותיו הרפואיות לא רק ע"י הסבתות אלה גם ע"י הרופאים . כבר זה לא סוד שמרק עוף מחזק את המערכת החיסונית של בני האדם . לי אישית יש היסטוריה ארוכת שנים עם מרקי עוף בארץ ובעולם ועם כל זאת אני תמיד חושב פעמיים לפני שאני נותן את המתכון הסודי שלי ...

רכיבים לסיר –

עוף שלם טרי ! מפורק לחלקים עם עצם- חזות , כרעיים ושוקיים
4 כפות שמן זית
2 גזרים
1 עגבנייה
2 מקלות סלרי
1 מקל כרישה
1 בצל אדום גדול
1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות
1 זוקיני חתוך לקוביות קטנות ויפות
צרור בצל ירוק –חצי פרוס דק לפרוסות –רק את החלק הירוק
3 עלי דפנה
1/2 פלפל טרי חריף
5 שיני שום טריות
1 שורש ג'ינג'ר טרי
צרור תבלינים טריים :

4 גבעולי טימין
1 גבעול רוזמרין
3 גבעולי בזיליקום
1 גבעול מרווה
1 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה

1 כף מלח גס
1/2 כפית פלפל לבן

1 כוס מלאה באפונים ירוקים להגשה .


אופן ההכנה :

את העופות חתוכים לחלקים הכתובים ברכיבים ואת השאריות מניחים בצד
מתוך הירקות חותכים לחתיכות גסות :
1 גזר
1 עגבנייה
1 מקל סלרי
1 מקל כרישה
1 בצל אדום גדול
1/2 צרור בצל ירוק
1 פלפל טרי חריף חתוך גס
5 שיני שום טריות
1 שורש ג'ינג'ר טרי חתוך לפרוסות

בסיר גדול מאדים עם מעט שמן זית את שאריות העוף והעצמות שנשארו .
מוסיפים את הג'ינג'ר והשום וממשיכים את האידוי מוסיפים את הירקות שחתכנו גס מאדים את הכול במשך 10 דקות או עד לגוון זהוב מוסיפים את הבצל ירוק ושלושה ליטרים של מים רותחים מרתיחים את הכול ביחד ומנמיכים לאש בינונית .מוסיפים את עלי הדפנה ומבשלים במשך שעה .

בזמן זה מתבלים את העופות במלח ובפלפל ומכניסים לתנור שחומם מראש על 250 מעלות .
מניחים את העופות על תבנית האפייה ומכניסים את העופות למשך 30 דקות .
יש לשים לב שבשלושים דקות העוף יכול להישרף מבחוץ יתר על המידה .יש לצלות אותו היטב מבחוץ אך לא שרוף כמובן ולאחר להמשיך את האפייה על טמפרטורה נמוכה בשביל לסיים את השלושים דקות .

לאחר שהעופות יוצאים מהתנור מניחים אותם בסיר חדש ומכניסים לתוכו את הנוזל מהסיר שבושל עם שאריות העוף מוסיפים את הירקות ומבשלים עד לרכות מלאה אך אם זאת יש לשמור שלא יאבדו את צורתם. 10 דקות לפני שמסיימים את המרק מוסיפים את כל צמחי התבלין בתוך מסננת או בתור צרור תבלינים קשור ע"י חוט ...או כל דבר שיכול לשרוד בתוך המרק המהביל .
טועמים ומשלימים טעם עם מעט מלח ופלפל .

בהגשה מניחים בכל צלחת אחד מחלקי העוף ומעל מוזגים את המרק מפזרים כמה אפונים ומגישים .
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by