בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
לחם ושקרים 

לחם ושקרים

 
 
תרבות נענע

שף הבית משה שגב עם מתכון ללחם שוקולדים מיוחד לתוכנית בנושא שקרים

 
 
 
 
 
 
 
 
 
(Photos.com)
 (Photos.com)   
לחם שוקולדים

רכיבים לשתי כיכרות לחם :

1 ק"ג גרם קמח לבן
כף כפית מלח שולחן
200 גרם חמאה ללא מלח מחממת קלות במחבת או במיקרו
1 מקל וניל מומלץ לחממם את התרמיל בתוך החמאה בשביל לפתוח את הוניל ..יש לחרוץ את הוניל לכל אורכו
500 גרם מים פושרים
1 שקית שמרים – 50 גרם
1 כף סוכר
1/2 כוס שוקולד צ'יפ לבן
1/2 כוס שוקולד צ'יפ חום מריר ( עם אחוזי-קקאו גבוהים )
1/2 כוס עם אגוזי לוז שבורים לחתיכות גסות

אופן ההכנה :

מערבבים את כל היבשים בקערת ערבוב גדולה : קמח , שמרים , שוקולדים , מלח , אגוזים
בקערת ערבוב נפרדת , מערבבים בעזרת מטרפה : מים , חמאה , ביצים ודבש .
לאחר שכל הנוזלים מעורבבים היטב מוסיפים לקערה עם הקמח וכו' ומערבבים עד למרקם של בצק , לאחר שיש לכם בצק הומוגני ממשיכים ללוש עוד כשבע דקות .
מניחים בכלי ומכסים במגבת , מעבירים לאזור חמים למשך 40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו .
לאחר שתפח לשים שוב ומוצאים את האוויר מהבצק , מחלקים לשתי כיכרות ומיצרים את הצורה .
מעבירים לתבנית אפייה עם מעט קמח ומתפיחים שוב במשך 30 דקות .
מחממים תנור לחום של 180 מעלות על טורבו .
רגע לפני שמכניסים לתנור לאחר התפיחה חורצים לכל האורך חתך בעזרת סכין עם להב משונן . מכניסים מיד לתנור למשך 30 דקות ( לאחר 30 דקות יש לבדוק את הלחם בעזרת קיסם או בעזרת מד חום , הטמפרטורה צריכה להיות 50 מעלות , לא פחות .)
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by