בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
ניוקי בקלי קלות 

ניוקי בקלי קלות

 
 
תרבות נענע

שף הבית, משה שגב מבשל ניוקי תפוחי אדמה ועשבי תיבול נימוח ומפנק

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
לשלוש מנות :

1/2 ק"ג תפוחי-אדמה מבושלים במים עד לרכות מלאה
250 גרם קמח לבן
3 חלמונים
100 גרם חמאה ללא מלח – לשומרי הכשרות ניתן להשתמש עם מחמאה\ חמאה כשרה
1 כף עלי טימין טריים
2 כפיות מלח שולחן
1 כף פלפל לבן טחון
1 שקית זילוף (רק אם בא לכם חיים קלים ונקיים )
מעט שמן זית
10 שיני שום פרוסות
צנוברים-50 גרם

תערובת עשבי-תיבול קצוצים

1/4 כוס פטרוזיליה
15 עלי בזיליקום פרוסים דק
2 גבעולי אורגנו-רק את העלים
1 פלפל צ'ילי ירוק
1 פלפל צ'ילי אדום


אופן ההכנה :

מערבבים את התפוחי-אדמה שבושלו עם החמאה, טימין, מלח, פלפל חלמונים ולבסוף את הקמח מערבבים טוב ומכניסים לשקית זילוף.
מרתיחים סיר גדול עם מים רותחים ומתיחים להזליף את התערובת ניוקי למים כאשר גוזרים בעזרת מספריים את הניוקי, מה שקורה שיד אחת לוחצת על שקית הזילוף והיד השנייה גוזרת. הניוקי נופל למים ומתבשל, לאחר שמסיימים ממתינים שהניוקי יצופו ומסננים ישר לקערה עם מים רותחים .
הקערה עם המים הרותחים עוצרת את הבישול ומקררת את התפוח-אדמה, כך העמילן שבפנים נתפס ויותר קל ל"שחק" עם הניוקי לאחר בתוך המחבת.


את הניוקי מקפיצים במגוון רטבים אנו נקפיץ בשמן זית עם עשבי-תיבול ושו. מחממים מחבת לחום גבוה לתוכה מכניסים לפי הסדר שמן-זית, צנוברים,שום,צ'ילי ואז את הניוקי וכמובן את כל תערובת עשבי-התיבול .מתבלים במלח ופלפל .

בתיאבון!
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by