בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
הסוד 

הסוד

 
 
תרבות נענע

במיוחד לתוכנית העוסקת בסודות, שף הבית משה שגב חושף את המתכון המיוחד שלו לכבד עוף

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
כבד עוף תאנים ויין אדום

רכיבים ל – 4 סועדים

1 ק"ג כבד עוף
1 צרור טימין קצוץ דק
½ צרור רוזמרין קצוץ
2 צ'ילי קצוצים
5 שיני שום פרוסות
4 כפות שמן זית ( למריחת הכבד )
5 תאנים סגולות טריות (במידה וזו לא העונה גם תאנים מיובשות יתקבלו בברכה )
מעולה להגיש עם פירה ...

רוטב יין :

1 בקבוק יין אדום מתוק
2 גבעולי טימין
1 כף קמח
1/4 כוס ליקר קפה
4 כפות סוכר לבן

אופן הכנת הרוטב

מערבבים את כל הרכיבים היטב בעזרת מטרפה .
מבשלים את כל הרכיבים בסיר במשך 25 דקות על אש גבוהה לאחר 25 דקות מקבלים רוטב במרקם חלק וסמיך , במידה והרוטב דליל ממשיכים את תהליך הבישול עד לרמת הסמיכות הרצויה
במידה והרוטב אינו מתוק מספיק מוסיפים כף סוכר לבן .

אופן הכנת הכבדים

מחממים מחבת גריל או מחבת כבדה ( בלי שמן )
מורחים את הכבדים בשמן זית מלח ופלפל 4 עונות
מערבבים את הטימין , רוזמרין וצ'ילי ומדביקים בחוזקה את התערובת לכבד .
מפזרים מעט שמן זית ומניחים את הכבדים בזהירות ומקפיצים מהר בשביל לתת צריבה\סגירה מהירה לכבד , לאחר ממשיכים עד לבישול הרצוי – מומלץ לא יותר ממדיום ( בישול עם מעט דם בפנים – שלא יתייבש )
מוסיפים את רוטב היין מקפיצים קלות נותנים לכל המחבת לרתוח טועמים ומשלימים טעם עם מעט מלח ופלפל ומגישים

בתיאבון!
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by