בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
כוח תפוח 

כוח תפוח

 
 
משה שגב

משה שגב מציג מתכון לטארט טאטן תפוחים סגולים היישר מפריז

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
רכיבים לבצק :

לקחת מארוך
200 גרם חמאה מומסת
1 כף גדושה של סוכר
350 גרם קמח לבן
180 מ"ל חלב
1/2 מקל וניל
40 גרם שמרים טריים מפוררים בשקית
ביצה למריחה

מילוי העוגה :

1 ק"ג תפוחי-עץ חמוצים, גראנד-סמית חתוכים לפלחים כאשר הם מקולפים מראש
220 גרם סוכר חום בהיר
1 כפית מחוקה אבקת קינמון
1/4 כוס יין אדום
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 כפות אבקת סוכר להגשה

אופן ההכנה :

הבצק :

מפרקים וניל לתוך חלב פושר ומערבבים עם מטרפה, מוסיפים לחלב סוכר וחמאה מומסת ומערבבים היטב.
לאחר מוסיפים קמח ושמרים טריים משקית ( במידה ולא מוסיפים שמרים מפוררים משקית יש להמיס לפני את השמרים בחלב )
מערבבים את הכול היטב עד לקבלת בצק רך. מכניסים למקרר למשך שעה לפחות וניגשים להכין את המילוי .

המילוי :

מחממים מחבת עגולה וכבדה (בעלת ידית מתכת ובגודל אשר מתאים לה להיכנס לתנור)
שופכים לבפנים את היין,מרתיחים מוסיפים קינמון וסוכר, מערבבים את הכול ומביאים לרמה של קרמל מעודן ולא סמיך מידי בשלב זה מוסיפים כמה קוביות חמאה קרות ...שימו לב שהלהבה תהייה נמוכה ככל האפשר.
לאחר מסדרים את התפוחים בסדר בתוך המחבת על הקרמל כאשר הוא משמש לנו מאין סוג של חומר הדבקה..עיגול שהולך ומצטמצם לקוטר הפנימי ביותר.
כאשר מתקבלת לנו מחבת מלאה בכל בתפוחים עד אפס מקום מכסים את המחבת וממשיכים לבשל 15 דקות על אש נמוכה .

לאחר מכבים את האש ומעבדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ
מניחים את הבצק על התפוחים במקום המכסה ומכניסים את השוליים לדפנות המחבת (כך אנו יוצרים לנו שוליים שישמשו אותנו בשלב הפיכת העוגה .מורחים ביצה על הבצק
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 25 דקות ויותר או עד לגוון זהוב ופריך.
מוציאים ומחדירים סכין לשוליים הפנימיים ...כך מפרידים את הבצק שנידבק באפייה לתוך המחבת.
מניחים את תבנית ההגשה בהם אתם רוצים להגיש את העוגה ולחצים עם היד (שימו לב שהיד השנייה תופסת את המחבת היטב ) במכה אחת הופכים את המחבת כאשר הצלחת כלפי מטה והמחבת כלפי מעלה .

מרימים בזהירות את המחבת ואם הצלחתם אז יש לחם עוגת תפוחים מושלמת.

בתיאבון!
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by