בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
בקטנה 

בקטנה

 
 
משה שגב

לכבוד החנוכה, שף הבית משה שגב עם מתכון לסופגניות קטנות ומתוקות

 
 
 
 
 
 
 
 
 
(צילום: אלעד יאיר)
 (צילום: אלעד יאיר)   
חומרים:

1 כוס חלב פושר
30 גרם שמרים
1 ק"ג קמח
100 גרם חמאה רכה
2/3 כוס סוכר
3 ביצים
1/2 מקל וניל נקי מהתרמיל 1 כפית שטוחה מלח
קליפה מחצי לימון
2 כפות ברנדי

אופן ההכנה :
 
במיקסר שמים את הקמח,שמרים, סוכר, ביצים, חלב, וניל, קליפת הלימון והברנדי, ומערבבים קלות. מוסיפים את המלח ומערבבים .

מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהבצק חלק ונפרד מדפנות המיקסר.

מפזרים על הבצק מעט קמח, מכסים במגבת לחה ונותנים לו לתפוח כ- שעה או עד שמכפיל את נפחו.

חובטים בבצק, מכסים אותו שוב ומכניסים למקרר ל- 3 שעות.

מוציאים את הבצק מהמקרר וקורצים עיגולים (כל עיגול כ- 70 גרם) מניחים על מגש עם נייר אפייה ומתפיחים כ- 1/2 שעה או עד שהסופגניות מכפילות את נפחן.

בסיר או מחבת עמוקה מחממים שמן עמוק ל- 190 מעלות.

מכניסים את הסופגניות הפוכות לתוך השמן כך שהחלק התחתון עכשיו פונה כלפי מעלה. מטגנים כל צד כ- 2 דקות עד שהסופגנייה שחומה.

טיפ חשוב: כדאי לבדוק את הסופגנייה הראשונה ע"י חצייתה ולוודא שהיא אכן טוגנה כראוי, במידה ובאמצע הסופגנייה יש עדיין בצק סימן שהשמן חם מידי.
 
 
מרק תותים : 
 
1 ק"ג תותים טריים נקיים מגבעול וחתוכים לשניים
1/2 ק"ג סוכר לבן
3 מקלות וניל חרוצים לאורכם
1 מקל למון גראס
 
אופן ההכנה :
 
מחממים את הסוכר עם הוניל והלמון גראס מוסיפים את התותים ומבשלים 10 דקות מהרגע שהסוכר נמס .
 
לאחר מניחים 3 כפות גדושות מהמרק על צלחת ומעל מניחים סופגנייה מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים ! 

חנוכה שמח
משה שגב
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by