בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
מאיטליה באהבה 

מאיטליה באהבה

 
 
שגב משה

שף הבית, משה שגב, עם מתכון לברוסקטה צבעונית וטעימה טעימה

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
רכיבים לארבעה סועדים :

7כפות שמן זית
5 שיני שום כתושות או פרוסות , העיקר שיהיו טריות
10 גבעולי טימין טרי קצוץ דק
2 פלפלים אדומים חריפים – צ'ילי טרי

1/2 כיכר לחם אחיד - כן הפשוט מהמכולת ואם הוא מיום אתמול עוד יותר טוב .

2 עגבניות קטנות ומתוקות
1 פלפל אדום \ גמבה חתוכה לרצועות דקות וארוכות
1 פלפל ירוק חותך לרצועות דקות וארוכות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות " " " "
4 גבעולי בצל ירוק חתוך לפרוסות גסות
1 בצל לבן חתוך לפרוסות דקות
לימון אחד גדול – רק את הגרד\קליפה
20 עלי בזיליקום
3 כפות כוסברה קצוצה
20 עלי פטרוזיליה לעיטור המנה
150 גרם פילה דג סלמון נקי מהעור וחתוך לפרוסות דקות בעובי חצי ס"מ
150 גרם פילה דג פרידה או כל דג לבן טרי שאתם אוהבים רק שיהיה מאוד טרי .
4 חצאי לימון להגשה
20 זיתים שחורים להגשה , אני מאוד אוהב זיתי תסוס ....המקומטים .
1 גליל גבינת עזים "שמנה"
מעט מלח ופלפל גרוס לפי הטעם בסוף ההכנה

אופן ההכנה :

1 . מערבבים את הטימין , שום וצ'ילי בקערת ערבוב ואם יש לכם מכתש ועלי עוד יותר טוב .
2 . פורסים את הלחם לאורך , שימו לב לאורך הכיכר מה שאור שמכיכר לחם אחד יוצא לנו מקסימום 8 פרוסות . אני רוצה 4 פרוסות שכל פרוסה בעובי 1/2 ס"מ
3 . מחממים מחבת גריל
4 . מורחים את הפרוסות בשמן המתובל – רק בצד אחד
5 . את הצד עם שמן מניחים על המחבת למשך 2 דקות ולאחר הופכים , במידה ויש פסים של קלייה על הפרוסה ניתן להוציא .
6 . מחממים מחבת סינית דקה וקלה או כל מחבת גדולה שמסוגלת להגיע לטמפרטורות גבוהות , מוסיפים את הכמות של השמן המתובל ( שנישאר בקערת ערבוב ) ומחממים .
7 . מכניסים למחבת את הבצל והפלפלים ומתחילים להקפיץ עד לרכות קלילה של כל הירקות ואידוי מוחלט של הנוזלים , מוסיפים את העגבניות הדגים וממשיכים בהקפצה .
לאחר 2 דקות הדגים מוכנים ומה שנישאר לעשות זה להוסיף את עשבי-התיבול , גרדת לימון , מלח ופלפל כמובן .

בניית המנה : :

מניחים את הברוסקטה (לחם קלוי) במרכז הצלחת ומפזרים כמות נדיבה מהירקות והדגים שהוקפצו במחבת , מפזרים מעל חתיכות גסות של גבינה ומעט זיתים שחורים . מגישים עם חצי לימון ועלי פטרוזיליה לעיטור .

הטיפ הנוסף שלי :

לחם לברוסקטה ( לחם קלוי עם שום ושמן זית ) מומלץ שיהיה מיום אתמול , כך יותר קל להשיג את הפריכות היבשה שלו "מהיום שאחרי" . פריכות יבשה זו מאוד מחמיאה לטעמים, ברגע שמוסיפים את הקלייה עם רכיבים טריים וריחניים כגון : טימין , שום ..... מתקבל לנו לחם פשוט עם טעם מיוחד.


בדרך כלל שאנו קונים במכולת או בכלל לחם טרי ומאותו יום כמובן אין אנו יכולים לפרוס אותו לפרוסות דקיקות בלי שהוא יפצע \ יתפרק במעט . לאומת לחם שנישאר מאתמול והוא פחות טרי וקצת יותר יבש אך עם זאת מגובש בצורתו ונח לחיתוך , במתכון זה אני ממליץ על לחם מיום אתמול .
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by