בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
שובר שגרה 

שובר שגרה

 
 
שגב משה

שף הבית, משה שגב, עם מתכון לקציצות ברוטב דובדבנים, כרוב, חומוס ויין מתוק

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
לסיר משפחתי :

רכיבים לקציצות :

700 גרם בשר בקר טחון דק
300 גרם שומן כבש טחון דק או שומן בקר
6 שיני שום כתושות
6 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות טימין קצוץ
4 חלמונים
כפית מלח שולחן

רכיבים לרוטב :

1 קופסא שימורים של גרעיני חומוס מבושלים או גרעיני חומוס שהושרו ובושלו במשך שעתיים .
1 קופסא של דובדבנים במים ללא חרצנים ( ניתן להשיג בסופרים בתוך קופסאות זכוכית ) או אוכמניות
1 מקל כרישה חתוך לפרוסות דקות
1/4 כוס סוכר
1/2 כרוב אדום
1/2 כוס יין אדום (מתוק עדיף)
1/4 צ'ילי טרי
2 גבעולי טימין
עלי שרביל או פטרוזיליה לעיטור המנה .

אופן ההכנה :

מבשלים את הדובדבנים במים שלהם עם היין, חומוס, טימין וסוכר עד שהנוזל מתאדה לחמישים אחוז מהכמות ההתחלתית שלו.
בסיר ניפרד מאדים את הכרישה בשמן זית במשך כמה דקות ומוסיפים את הכרוב וישר לאחר מוסיפים את תוכן הסיר השני(הסיר עם הדובדבנים)לסיר של הכרישה.מבשלים את הכול עד תבשיל בגוון סגול בוהק ומורידים מאש-סה"כ זמן הבישול כשעה וחצי. 10 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את הצ'ילי .

בזמן הבישול מכינים את הקציצות כבש.
מערבבים את כל הרכיבים בקערה או במיקסר למעט החלמונים .
לאחר שהכול מעורבב מוסיפים את החלמונים וממשיכים לערבב עוד חצי דקה, מוצאים ומתחילים ליצר כדורים בגודל של כדורי פינג-פונג.
מניחים על תבנית ששומנה קלות ומכניסים לתנור למשך 7 דקות בחום של 270 מעלות.
מוצאים מהתנור ומבשלים עוד 2 דקות בתוך הרוטב.
עוד אופציה היא לבשל מהתחלה בתוך הרוטב רק יש לזכור שהקציצה חייבת מספיק נוזלים בשביל הבישול.
הקציצה צריכה לצאת סגלגלה .

מגישים בצלחת מרק גדולה ורחבה את התבשיל, טעם הדובדבנים שמתקבל לנו הוא חמוץ-מתוק וזה נותן לשומן של הכבש את המתינות.
להגיש עם המון עלי שרביל או פטרוזיליה .

בתיאבון!
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by