בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
אספרגוס מדופלם 

אספרגוס מדופלם

 
 
משה שגב, מומחים עם סגנון

במיוחד למומחים עם סגנון, משה שגב מכין אספרגוס ברוטב גבינת פרמז'ן

 
 
 
 
 
 
 
 
 
צילום: ASAP
 צילום: ASAP   
רכיבים לשני סועדים:

20 יחידות אספרגוס טריים
כף מלח גס
2.5 ליטר מים רותחים בסיר גבוה


רכיבים לרוטב פרמז'ן:


500 מ"ל שמנת מתוקה של שף לבן 32% או 38%
2 שקיות של פתיתי פרמז'ן
קורט של פלפל לבן טחון או גרוס
גבעול של עלי בזיליקום
עלי בזיליקום קטנים לעיטור
מעט צנוברים לעיטור

אופן הכנת הרוטב :

בתוך סיר טפלון גבוה מרתיחים את השמנת .
הסיר הגבוה נותן לנו צמצום מהיר יותר בכך שהשמנת רותחת כל הזמן אך אינה גולשת מין הסיר
(צימצום = ריכוז)
הטפלון מבטח לנו את התהליך בכך שהשמנת לא נדבקת ונשרפת לדפנות ולתחתית הסיר

לאחר 10 דקות של רתיחה מוסיפים את פתיתי הפרמז'ן ומערבבים היטב עם פרמז'ן (אני מאוד ממליץ על הפתיתים הרבה יותר נח לרכוש את השקית ולהכניס את הפתיתים ישר לסיר כך זה חוסך לי זמן מיותר בהכנת המתכון ...)
מבשלים את הרוטב עם הפתיתים וממיסים אותם כמה שיותר , משתדלים להגיע למרקם כמה שיותר חלק והומוגני .
כאשר המרקם של השמנת מתחיל להגיע לסמיכות של רוטב (כגון סמיכות של יוגורט...)
מוסיפים גבעול של בזיליקום ומתבלים במעט פלפל.
מערבבים היטב נותנים לבזיליקום לתת את טעמיו ושולפים אותו לאחר שתי דקות.
בשלב זה הרוטב כמעט מוכן וכל שנותר הוא לדאוג שאין חתיכות של גבינה ברוטב

שימו לב ! הגבינה לא מתפרקת לגמרי בתוך השמנת ולכן אני ממליץ לעבד את כל הרוטב בבלנדר או לסנן היטב דרך מסננת צפופה .
עדיף בבלנדר וכך לנצל בצורה מקסימאלית את טעמם של פתיתי הפרמז'ן


אופן הכנת האספרגוס :

לתוך סיר המים הרותחים מוסיפים את המלח וכך משיגים עוד 7 מעלות ברתיחה.
מכניסים את האספרגוס לתוך המים הרותחים ומבשלים במשך 2 דקות – יש להקפיד על רתיחה מלאה לאחור כל הבישול
כך הפיגמנט הירוק (כלורופיל ) יישאר בתוך האספרגוס ותוך כדי כך נשמור על ערכים תזונתיים בצורה מקסימאלית .

ברגע שמסננים את האספרגוס לאחר הבישול מתוך המים החמים עומדות לפנינו שתי אופציות :

1 – להגיש ישר וכמובן עם הרוטב
2 – להגיש מאוחר יותר ואז כל שצריך הוא לסנן היטב ולהעביר אותם למי קרח (קערה עם 2 ליטר מים ובתוכם קוביות קרח ) מי הקרח עוצרים את הבישול במכה אחת וכך מצליחים לשמור על מידת בישול האספרגוס ובמקביל לשמור על הפיגמנט הירוק .

אופן ההגשה :

על צלחת לבנה וגדולה מניחים במרכזה את האספרגוס עשר יחידות לכל סועד .
מפזרים מעט מלח גס ופלפל גרוס
ויוצקים מעל כל צלחת מצקת מהרוטב , מעטרים בעלי בזיליקום ובמעט צנוברים קלויים

בתיאבון!
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by