בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
גם יפה, גם אופה 

גם יפה, גם אופה

 
 
משה שגב, מומחים עם סגנון

משה שגב מכין לנו מאפין גבינת פרמז'ן וזיתים שחורים חלבי וטעים

 
 
 
 
 
 
 
 
 
תמונה: ASAP
 תמונה: ASAP   
משך זמן ההכנה : 10 דקות
משך זמן האפייה : 25 דקות

רכיבים להכנת 12 יחידות :


300 גרם קמח תופח
70 גרם קמח רגיל
1 כפית שטוחה של מלח שולחן
90 גרם זיתים שחורים חתוכים גס
20 גרם פתיתי פרמז'ן
20 גרם גבינת פטה
1 כפית רוזמרין קצוץ
1 כפית בזיליקום קצוץ
2 ביצים שלמות
כף גדושה של גבינה לאפיה 5% של שף לבן
200 מ"ל חלב קר
50 מ"ל שמנת מתוקה 15% של שף לבן
125 גרם חמאה ללא מלח

כלים לאפייה מסיליקון או מאלומיניום

רוטב עירית :

1 גביע שמנת חמוצה של פעם...27%
4 כפות עירית קצוצה דק
2 כפות שמן זית

אופן הכנת הרוטב :

מערבבים את כל הרכיבים היטב ומכניסים למקרר למשך 15 דקות לפחות לפני השימוש !
המנוחה הקלה במקרר מחזקת את טעמה של העירית וגורמת לשמנת להיות במרקם סמיך ויציב
רוטב זה פשוט כ"כ ומומלץ מאוד לקישים ופשטידות


אופן הכנת המאפינס :

הכנת המאפינס מאוד פשוטה אך חייבת להיות מדויקת במידות ובכמויות
שלב א -
מחממים תנור לחום של 210 מעלות על טורבו חום המתפזר ע"י מאוורר הנמצא בתוך התנור בדרך כלל בחלקו הפנימי . היתרון שלו שצורת החום אינה מכה ממקום אחד וכך גורמת לאפייה שווה מכל צדדיו של המאפינס .

שלב ב -
בתוך קערת ערבוב גדולה ונוחה מערבבים בעזרת מטרפה את ה : חלב , שמנת , ביצים וחמאה ביחד .

שלב ג-
מערבבים בקערה נפרדת את הרכיבים הנותרים ומביאים את התערובת למרקם אחיד, בשלב זה מחברים את התערובות לקערה אחת ומערבבים היטב למרקם הומוגני......שווה ואחיד.

שלב ד'-
יוצקים בכלים קטנים ומשומנים מראש ע"י חמאה או מעט שמן זית שימו לב לא למלות עד הסוף המאפינס תופח בתנור ולכן יש למלות עד 3/4 גובה . אני ממליץ על כלים חד פעמי מאלומיניום או במגש מסיליקון

שלב ה -
מכניסים לתנור למשך 20 דקות או עד לגוון שזוף, בודקים רגע לפני ההוצאה בעזרת קיסם שמרכזו הפנימי של המאפינס יבש .
מוצאים מהכלים ומגישים לצד ארוחת הערב או בתור ארוחת בוקר נפלאה לצד גבינות וירקות טריים
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by