בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
עומד על כתפי גמדים 
 
 
רענן אביר

רענן אביר חוזר לפסטיס ו-Y-ale, שני מוסדות ותיקים אך מעולים, שביניהם מקשרת הבירה הטובה בעולם. יום שישי, שלוש בצהריים

 
 
 
 
 
 
 
 
 
זוכרים את המשחק ההוא כשהיינו ילדים? נעמדים במסדרון ולוחצים את הידיים כלפי הקירות בניסיון להרים אותן לגובה הכתפיים, עד שכשמרפים אחרי חצי דקה, הזרועות כמו מתרוממות מעצמן, תחושת קלילות נהדרת משכרת את תאי העצב הדאז בתוליים שבמוחנו, והתרוממות רוח עוטפת את כל התחושה הפיזית המענגת.

מאז בגרנו, תרגילים כאלו כבר אינם מניבים את אותן התוצאות, ולא בנקל נוכל לשטות בגופנו ומוחנו הלאים לשמוח קצת. עברו הימים בהם יכולנו לקנות לעצמנו ערב שכרות בהזמנת בירה מכבי מחוזקת בוודקה מהפאב בקיבוץ.

לכן ננסה הפעם להגיע להישגי העת ההיא באמצעים מודרניים. אני מקווה שאני מתפרץ פה לדלת פתוחה, אבל למקרה שלא, תשכחו קודם כל מלף והוגארדן. עכשיו הייתי רוצה להציג בפניכם בירה בלגית מעולה במיוחד: שוף.

זוהי בירה מתובלת עם אחוזי אלכוהול גבוהים, המגיעה בבקבוקים של 750 מ"ל או ליטר וחצי, בשני טעמים. מק-שוף הכהה ולה-שוף הבהירה. בעצם יש שלושה טעמים, אבל על כך בהמשך, כי מעבר להמלצה על השוף, בכוונתי גם להזכיר לכם שתי מסעדות לא חדשות - אבל בהחלט מומלצות - לשתות בהן את השוף שלכם.

הראשונה מהשתיים, פסטיס, היא אולי לא כוס התה שלי מבחינת עיצוב, אבל בהחלט כוס הבירה שלי (חוץ משוף בבקבוקים של 750 מ"ל יש גם טובורג מהחבית) ומצקת הרוטב שלי בכל מה שנוגע לטעמים. לכן חזרנו לשם, דן ואני, לעוד ארוחה טעימה באחת המסעדות המוצלחות ולא יקרות יחסית בעיר, הפעם כדי להעביר גם לכם, קוראינו היקרים, את הרשמים.

הבעיה העיצובית של המקום טמונה בניסיון ללוק יאפי בשיק אלגנטי מאוד, אבל רמת הגימור של הפריטים נראית כאילו נקנו במכירת חיסול של עודפים סוג ב' ב"נגב קרמיקה" - מהמנורות מעל הבר ועד הריצוף, שנראה כאילו צוייר בגואש. מאוד בעייתי. גם הקהל המבוגר, שכולל משפחות, מכתיב אנרגיות מסוימות מאד. אבל כל זה לא משנה מהרגע שיוצא האוכל המצוין ממטבחו של השף אייל לביא.

כבר מהלחם והחמאה (8 ש"ח) מתחיל להיות טעים בפה - למעשה באגט עם מלח גס, אבל נותן עבודה יפה מאוד. המנה הראשונה של דן, קלמרי קריספי (36 ש"ח), סובל שוב מבעיה קלה של עיצוב על הצלחת. עושר הצבעים מוגזם עד כדי אסוציאציות מתפריט בדיינר ניו-יורקי זול בצבעי פסטל ורוד וצהוב זועקים - אבל היה פריך וטעים. וגם מרק היום (22 ש"ח), מרק דלעת בכתום עז, היה נהדר.

קבב טלה עסיסי (58 ש"ח) שטבל ברוטב יוגורט ונענע היה גם טעים וגם לא הכאיב בעיניים. או שאולי היה זה בקבוק השוף השני שלנו (40 ש"ח)? גם נתחי הסינטה שטבלו בעלים ורוטב היו טובים ועשויים במידה הנכונה (58 ש"ח). דן מאשר את האיכויות הגבוהות של הקרם ברולה (22 ש"ח), ואני יכול לערוב לעוגת גבינה פירורים עם רוטב פירות יער (26 ש"ח), למרות הקצפת הדלילה והאמורפית שהוגשה בצידה. כתמיד, קינחנו בשוט כפול של אספרסו (10 ש"ח), משאירים מאחורינו תשר נדיב וגבוה משמעותית מהמקובל.

Y-ale הוא האתר הקלאסי השני שפקדנו שוב למענכם. בבית האוכל היהודי באלנבי, אפשר לשתות לא רק שוף אלא עוד מבחר גדול של בירות מהחבית ובבקבוקים מכל העולם. אם עולה במוחכם איזו תהייה בנוגע למבחר הגדול, רק תשאלו את הברמנית או את הבעלים, עמרי (ההוא עם חולצת "בשבילי רק גולדסטאר!").

כדאי לאכול כמעט הכל מהתפריט הגלותי המעולה: שניצל חזיר או שוק אווז אפוי, עם תוספות של כרוב מאודה, פירה, או תפוחי אדמה מטוגנים או את החמין המצוין בשישבת, ולהזמין גם חמוצים תוצרת בית. הכל חוץ מהגריוען, שזה גבעה קטנה של שומן אווז עם בצל מטוגן שעושה לי צרבת רק מלכתוב עליה, ואולי גם החריין, שלא חריף כמו שצריך.

הקהל מורכב משיכורים מזדמנים ואנשי בוהמה תל-אביבית ישנה, שיכולים לפרוץ בכל רגע בשירה עליזה. חבורה מסבירת פנים - רק שדן, שנכנס פעם עם חולצה ירוקה למקום, כמעט יצא בשן ועין; "פה כולנו הפועל" הסבירו לו.

ואם נחזור להבטחה לטעם נוסף של שוף, אז לכבוד הכריסמס משיקים מדי שנה הנזירים שמייצרים את השוף, מהדורה מוגבלת שנקראת נייס-שוף, שגם אותה אפשר לתפוס ב-Y-ale. אני לא יודע מה הנזירים האלה רוקחים שם, אבל עם עושר טעמים נהדר ואלכוהול שלא מורגש עד שמאוחר מדי, אין לי אלא לשער שבכנסת לא יודעים על הבירה הזאת, אחרת אין שום הגיון בכך שהיא חוקית.

אחרי ארוחה טובה עם הבירה הנכונה, אפשר לצאת לאלנבי ולעלות ישר דרך הס לאידלסון, ובכיכר ביאליק לחמוק במעבר לטשרניחובסקי בין בית ביאליק והקונסרבטוריום למוסיקה, שמאלה מתון והנה אתם בגן מאיר. עכשיו אפשר לשבת ולהנות מקרני השמש העצלות של החורף הישראלי היבש, ואם שתיתם מספיק מהנייס-שוף, אפשר גם לעקוב אחרי הגמדים הבלגים הקטנים של השוף מבצעים מעשים מגונים בכלבים שבגן.

___________________________
פסטיס, שדרות רוטשילד 73, תל אביב
Y-ale בית הבירה, אלנבי 46, תל אביב
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by